Az influenza-szerű útitársak nyáron

Cocculine

Utazásra az egyik legkiválóbb időszak a nyár. De hiába akarunk megszökni a hétköznapok elől, sajnos az influenza-szerű tünetek sajnos lyenkor is utolérhetnek minket.

 Az influenza az egyik legjelentősebb légúti vírusfertőzés. Ismertek a jellegzetes tüneteket előidéző humán kórokozók (A, B, C vírusok), és ismertek hasonló tünetekkel jellemezhető, de nem influenza, hanem más vírus eredetű, úgynevezett „influenza-szerű” betegségek is. Az utazással járó stressz, az alvási rutin megváltozása, és az utazás alatti korlátozott étkezési lehetőségek kedvezőtlen hatással lehetnek egészségünkre. Ráadásul ilyenkor sokkal több nyilvános helyen fordulunk meg, ami együtt jár azzal is, hogy több támadási felületet adunk a kórokozóknak.

A vírusok cseppfertőzéssel, mikroaeroszol útján terjednek, a légutak hámjában szaporodnak, és károsítják a légutakat borító nyálkahártya sejtjeit. A betegség lappangási ideje néhány óra és egy-két nap között van. Tünetei mindenki számára jól ismertek: a hirtelen magas láz, fejfájással, izom-és ízületi fájdalmakkal, elesettséggel, torokgyulladással, köhögéssel.

Az betegség gyakran kézről kézre terjed, ezért nem árt észben tartani pár fontos szabályt:

  • figyeljünk a gyakori kézmosásra,
  • kerüljük szemünk vagy orrunk vakarását,
  • legyen mindig nálunk kézfertőtlenítő,
  • arcunk ne érintkezzen közvetlenül a légitársaság által biztosított párnával vagy takaróval,
  • óránként fogyasszunk legalább 1-2 deciliter folyadékot,
  • kerüljük az alkoholt, valamint a koffein tartalmú italokat.

Ha mindezek ellenére mégis megjelennek az influenza-szerű tünetek: legyen kéznél Oscillococcinum!

Az Oscillococcinum homeopátiás gyógyszer alkalmazásánál fontos, hogy az az influenza első tüneteinek jelentkezésekor (fejfájás, láz, hidegrázás, stb) elkezdjük a kezelést. Bevétele egyszerű, nem szükséges hozzá víz, a kisméretű golyócskák egyszerűen elolvadnak a nyelv alatt. Nem utolsó szempont, hogy kis méreténél fogva könnyen elfér a hátizsákban vagy a tisztasági neszesszerben is!


 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!