Stressz és álmatlanság kezelése természetesen!

Magnezium Magnesium 300 + Sedatif PC – ásványi anyag, nyomelem, vitaminok és növényi hatóanyagok szinergikus terápiája stresszre, álmatlanságra.

„Fáradt vagyok, mostanában keveset alszom”

„Szorongok a munkahelyi problémáim miatt”

„Éjjelente, és néha nappal is begörcsöl a lábam”

„Túl sok most a munka és a háztartás egyszerre”

„Hangulatingadozásaim vannak, néha már magamat sem bírom elviselni”

„Egyszer sírok, következő pillanatban nevetek”

„Nem tudok aludni, elengedni magamat”

„A gyerek nagyon fáradt és nem alszik, amióta elkezdődött az iskola”

„Nem tudom egyedül hagyni az óviban, szorong”

„Régen jó étvággyal ettem, mostanában nem kell az étel”

„Rettenetesen idegesítenek a zajok”

Ismerős valamelyik mondat? A tünetek mögött gyakran az állandó, levezetés nélküli stressz áll. Elhúzódó stressz esetén, ha már testi tünetek (ingerlékenység, fáradtság, alvászavar, fejfájás, görcsök, koncentrációképeség csökkenése, stb.) jelentkeznek, gyakran alkalmazott terápia a magnézium pótlása. Miért javasoljuk ilyenkor a magnéziumot? Ez a nélkülözhetetlen ásvány a szervezet stresszre adott válaszának meghatározó eleme. Állandó stressz esetén nő a vérben az adrenalin és egyéb stresszhormonok mennyisége, emelkedik a vérnyomás. A hormonális hatás ellensúlyozására a vérsejtekből magnézium szabadul fel, és kerül a vérplazmába. Olyan, mintha magnézium injekciót kapnánk – csak az ásványi anyag forrása a saját belső tartalékunk. A magnézium helyreállítja, nyugtatja az idegek-izmok stresszre kialakult készenléti állapotát. Minél tovább tart azonban a stressz, annál gyorsabban ürülnek ki a test véges magnéziumraktárai. Kevesebb nyugtató magnézium szabadul fel, amikor stressz hatása alatt vagyunk. Magnézium hiányában érzékenyebben reagálunk a stresszre, állandósul a magasabb adrenalinszint is, így a meglévő maradék magnézium még gyorsabban távozik a veséken keresztül a szervezetből. Ilyenkor a magnéziumot pótolni kell, mert az ételekben található mennyiség nem elegendő. Az ásványianyag-pótlás komplex feladat. Fontos, hogy minél gyorsabb és hatékonyabb legyen. Ezért olyan magnéziumkészítményre van szükség, ahol magas a magnéziumion tartalom és a magnézium jól felszívódó és hasznosuló formában van jelen. Fontos szempont még az egyéb, felszívódást és beépülést segítő B-vitaminok, antioxidánsok (szelén, E-vitamin) jelenléte is a vitaminkészítményben. Nem mindegy tehát, milyen magnéziumot választunk! A magnéziumraktárak feltöltése időigényes, 4-5 nap is eltelhet, mire a hatás érvényesül még egy kiváló minőségű készítmény szedése esetén is! Mindenki szeretne azonban minél gyorsabban jobban lenni! Ne várjunk tétlenül, alkalmazunk komplex megoldást a stressz tüneteinek kezelésére! A magnézium terápia kiegészíthető a Sedatif PC komplex homeopátiás gyógyszerrel. A Sedatif PC természetes növényi alapanyagokat tartalmaz. Szedése nem okoz hozzászokást, hosszútávon sem, adható idős és várandós betegeknek, gyermekeknek is. A magnézium roborálja a szervezetet, enyhíti a stressz testi tüneteit. A Sedatif PC emellett az idegi-érzelmi tüneteket is kezeli. A magnéziumraktárak feltöltése időt vesz igénybe – Sedatif PC együttes alkalmazásával a tünetek gyorsabban enyhíthetők, a beteg közérzete gyorsabban javul.

Vizsgálat:

A betegek 79%-a tartotta a Sedatif PC-t hatásosnak stressz, szorongás, idegesség, görcsök és alvászavar esetén. A betegek 69%-a az első nap után javulást tapasztalt. A Sedatif PC hatására az éjszakai felébredések száma a felére csökkent.
Forrás: Effect of a homeopathic complex medicine on state and trait anxiety and sleep disorders: an observational study; Coppola Luigi, Montanaro Fabio; in: European Journal of Integrative Medicine 4S (2012) 124-201;142p; PP-043.

Dr. Nagy Mátyás
homeopata orvos

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!