A hónap homeopata orvosa

Dr. Halmos Mária, Sopron – üzemorvos, természetgyógyász

alt

Elérhetőség

Nemcsak azzal szeretnénk segíteni a homeopátia iránt érdeklődőket, hogy minden hónapban bemutatunk egy–egy homeopátiás szerek forgalmazására szakosodott gyógyszertárat, hanem a képzett és gyakorlott homeopata szakorvosok megismertetésére is törekszünk, mivel sok esetben, egyedül ők azok, akik megfelelő anamnézis (kórkép) felállításával a páciens számára a legmegfelelőbb szert tudják kiválasztani. Ne féljünk felkeresni őket és éljünk a konzultáció lehetőségével, a mielőbbi teljes gyógyulás érdekében!

Boiron (továbbiakban B.): Egy általános, de nagyon fontos kérdéssel kezdeném. Ha megkérdeznénk Öntől, mi irányította a homeopátiás gyógyítás felé, tudná ezt konkrét eseményhez, élményhez kötni az életében?
Dr. Halmos Mária (továbbiakban H.M.): Orvos szülők gyermekeként nőttem fel, édesapám volt a családunk orvosa is. Az volt a tapasztalatom, hogy a betegek mindig meggyógyultak és azért könyörögtünk testvéreimmel, hogy hadd hiányozzunk mi is az iskolából –még ha nem is voltunk betegek- úgy mint a többi gyerek.
Visszatérve a kérdésre: Édesapám sajnos már csak fentről segít...Gyermekeim éjjeli ingerköhögés következményeként kialakult hányás, kiszáradás, krupp miatt többször kórházba kerültek. Keresgéltem valami hatásosabb gyógymód után, amivel segíteni tudnék és megelőzhetném ezeket a visszatérő problémákat.

B: Melyik szakmai előd munkája volt Önre nagy hatással?
H.M: Az első kruppos befulladáskor nagyobbik fiam 8 hónapos volt, a kicsi a pocakban. A hajnali ügyeletben egy tündéri intenzíves doktornőhöz kerültünk. Kis maszkos lélegeztetés után hazaengedett és felírt néhány „gyógyszert”, amit másnaptól adjak és nem fogunk visszakerülni. Érdekeseket kérdezett a kicsiről, – persze a mai eszemmel ezek a kérdések már nem tűnnek furcsának - amik nem az adott állapothoz kötődtek közvetlenül. Szóba került a gyermek evési-alvási szokásai. Egy szelíd, a megelőzést segítő gyógymódot emlegetett.
Tényleg meggyógyultunk, de 2 hónappal később megszületett a második fiam, így nem tudtam igazán a számomra új tudományban elmélyülni.
Eltelt fél év és kezdődtek a fent említett betegségek. Miközben tanfolyam után kutattam, egyre több információt találtam a homeopátiáról.
Elkezdtem a kétéves képzést. Zarándi Ildikó hatalmas erőt adott, hogy jót csinálok, segítek -még ha a környezetem ki is nevetett, hogy miért hiszek ilyen „humbukkban”- és próbálkozzak rögtön a család gyógyításával.
A velem együtt tanuló kollégák szintén abban erősítettek, hogy az egyetemen szerzett tudás nem mindig elég a gyors, illetve hatékony a gyógyításban. A mellékhatásokról sem szabad megfeledkeznünk. Nem kezdők, képzetlenék voltak a társaim, hanem intenzíves gyerekgyógyász, tüdőgyógyász, négy szakvizsgával rendelkező háziorvos. Bátorított, hogy nekik is kell még valami plusz. A képzés során több olyan orvos is adott elő, akik hosszú évek óta csak homeopátiával kezelnek és még ha más allopátiás szerek is kellenek néha, gyógyulnak a betegeik.

B: Minden homeopata orvosnak vannak kedvenc történetei. Legyen szíves, mesélje el röviden egyik legemlékezetesebb esetét vagy legnagyobb sikerét!
H.M: Egy fiatal hölgy, aki nagyon vágyott kisbabára, de nem sikerült. Több insemináció volt mögötte, amikor hozzám került. Fél év elteltével, ikrekkel lett terhes és ma a harmadik gyermekét várja. A saját gyermekeim tej érzékeny, kruppos babák voltak. A „bogyók” óta soha nem betegek, a tej pedig, bár nem nagy mennyiségben, de visszakerült a táplálkozásukba. Az elsős Katát sem felejtem soha. Az ekcémájára kapott szteroidos krémek hatására kihullott a haja, az egész testét beborító sebek és állandó viszketés miatt nem tudott fájdalom és vakarózás nélkül élni. Mára tünetmentes és kinőtt a gyönyörű, hullámos, fekete haja.

B: Mit üzen a homeopátia iránt érdeklődő, de azt még ki nem próbáló pácienseknek?
H.M: Minél gyorsabban a gyerkőcökön kell kipróbálni. A picik azonnal reagálnak és náluk a legfontosabb, hogy ne mellékhatásokkal teli gyógyszerekkel terheljük őket! Ha a szülők megtapasztalják, hogy működik, ők is kipróbálják. Élvezni fogják, hogy egy picit ők is részt vesznek gyermekük gyógyításában, hiszen rendkívül fontos, hogy minden apró tünetet, reakciót megfigyeljenek. Az, hogy a jövő nemzedéke milyen lesz, rajtunk és gyermekeinken múlik.

Vissza...

Kereshet a rovat korábbi cikkei között településre, szakterületre vagy akár konkrét orvosra is:

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!