Céginformáció

 

Boiron és a homeopátia - egy közös utazás

Portrait

A homeopátia alapjait Samuel Hahnemann (1755-1843) fektette le, és ma a világon széleskörűen használt komplementer gyógymód. 

A Laboratoires Boiron családi tulajdonban lévő vállalkozás, melyet 1932-ben alapított a gyógyszerész testvérpár Jean és Henri Boiron és René Baudry.  

 

A BOIRON mintegy száz évvel ezelőtt azoknak az orvosoknak és gyógyszerészeknek a kezdeményezésére kezdte meg tevékenységét Franciaországban, akik megbízható,  ugyanakkor reprodukálható homeopátiás gyógyszereket szerettek volna használni. Mivel ez az igény nemcsak a gyakorló szakemberek részéről jelentkezett, hanem egyre fokozottabbá vált a felhasználók körében is, a vállalkozás megalapozta fejlődését, majd nemzetközi csoporttá nőtte ki magát.

Vállalkozásunk emberléptékű tudott maradni, miközben a gyógyászat és az egészség megóvása iránti elkötelezettsége megalakulása óta töretlen - ezt 20 leányvállalatunk tevékenységének, illetve annak köszönhetjük, hogy legfontosabb gyógyszereink több mint 50 ország piacán jelen vannak. Hisszük, hogy az általunk gyártott hatékony és biztonságosan használható homeopátiás gyógyszerek fontos szerepet töltenek be a betegek gyógyulásában. Valérie-Lorenz Poinsot, vezérigazgó

 

 

 A BOIRON története összefonódik a tudományos alapokon működő modern gyógyászat fejlődésével, s hűen követi a hippokratészi és hahnemanni utat. Ezen az úton csak úgy tudunk tovább lépni, ha folyamatosan tökéletesítjük szakmai tudásunkat, melynek lényege, hogy hatékony és biztonságos gyógyszereket állítsunk elő, miközben az egészségügyi és gyógyszerészeti szabályozási környezet egyre összetettebb elvárásokat támaszt velünk szemben. Erre tekintettel igyekezetünket egyre inkább a kutatás területére kell összepontosítanunk, ugyanakkor folytatnunk kell ipari és kereskedelmi fejlesztéseinket. Új erőforrásokat kell felszabadítanunk, hogy a Boiron-célok sikeres megvalósításához szükséges függetlenségünket meg tudjuk tartani. Ezt kívánja tőlünk Ön, és a több mint 400 000 egészségügyi szakember, aki a homeopátiát gyakorlatában alkalmazza. Christian BOIRON, a Boiron igazgatótanácsának elnöke

visuel Christian Boiron

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!