logo boiron

Fogzás? Homeopátia!

Gyermekgyógyászat
Olvasási idő: 5 min

A tejfogak megjelenése természetes fiziológiai jelenség. A szülők számára ugyanakkor nyugtalanító, hiszen megoldást keresnek a kisbaba tüneteire: a duzzadt ínyre, a fájdalomra, az irritált popsira, az enyhe lázra, a zavart alvásra stb.

Gyakran reflexszerűen valamilyen fájdalomcsillapítót hívunk segítségül. De mit tehetünk az összetett tünetegyüttes többi elemével?

 Itt kap szerepet a homeopátia!

Hiszen egészségügyi szakember tanácsaival kiegészítve az alábbi előnyökkel járhat:

  • Használható általános rossz közérzet és a fogzáshoz kapcsolódó különböző kellemetlenségek (alvászavar, fájdalom, irritált popsi, hasfájás) esetén.
  • Nincsenek ismert mellékhatásai, így használata biztonságos.
  • Alkalmazható magában vagy adott esetben más kezelések kiegészítéseként, mivel nem lép kölcsönhatásba más gyógyszerekkel.

 Lehetővé teszi a leginkább megfelelő gyógyszerforma megválasztását:

  • Golyócskák, amelyeket fel lehet oldani egy cumisüvegnyi vízben.
  • Egyadagos oldat: több homeopátiás gyógyszert tartalmazó összetételükkel a fogzáshoz kapcsolódó komplex  problémák esetében is használhatók. Higiénikusak, praktikusan beadhatók, nem tartalmaznak tartósítószert, semleges ízüket pedig a baba is könnyen elfogadja.

 További információkért kérjen tanácsot gyógyszerészétől, vagy homeopátiában jártas gyermekorvosától.

 LÁZ: ENGEDJÜK, HOGY KIFEJTSE HATÁSÁT, ÉS KÍSÉRJÜK FIGYELEMMEL

 Tudta, hogy a láz az emberi test természetes védekező mechanizmusa?

A láz egy jelzés, ami egyértelművé teszi, hogy a szervezet védekezik valamilyen szokatlan történéssel szemben: ez lehet egy fertőzés, gyulladás, védőoltás, fogzás stb. Habár fontos, hogy gyermekeknél gondosan figyelemmel kísérjük, jelentős szerepe van a fertőzések és gyulladások elleni küzdelemben.

 A láz felfutása számos esetben jóindulatú, és 24–48 órán belül lecsillapodik.

Ugyanakkor kezelni kell:

  • ha két napnál tovább tart;
  • ha meghaladja a 38,5 °C-ot;
  • ha a gyermek három hónapnál fiatalabb;
  • ha a gyermek rosszul tűri a lázat: ingerlékeny, kevesebbet eszik, felhagy megszokott tevékenységeivel stb.;
  • ha valamilyen speciális egészségügyi problémája van, és a lázát gyakran mérni kell.

Forrás: https://www.ameli.fr/assure/sante/themes/fievre-enfant/comprendre-gerer-fievre-enfant

 

Fogzás és homeopátia:

 

3 kérdés Dr. Martine Tassone háziorvoshoz.

Milyen tünetekkel fordulnak orvoshoz a szülők a csecsemő fogzásakor?

A tejfogak megjelenését várjuk is, de tartunk is tőle. A szülők ilyenkor időnként úgy érzik, semmivel sem tudják enyhíteni a kicsi fájdalmait.

Mérsékelt láz, irritált popsi, alvászavar, sírás, kipirult orcák: nem mindig tudják, mi a fogzás következménye, és mi nem az. Szeretnék tudni, mivel tudnának igazán segíteni a kisbabán, ezért tanácsot kérnek, és megnyugtatást keresnek.

 

Mit javasol a fogzás nehézségeinek enyhítésére?

Mindenekelőtt felállítom a diagnózist, és megállapítom, hogy a tüneteket valóban egy előtörni készülő fog okozza, és nem valamilyen más betegség.

Ezután általában javaslom hűtött fogzási gyűrű alkalmazását, egyúttal felhívom a figyelmet, hogy egyes, behatolással járó beavatkozások – mint például az íny felhasítását szolgáló cukorka adása – nem javasolt és hiábavaló. Szükség esetén fájdalomcsillapítót írok fel, de leggyakrabban a homeopátiát hívom segítségül.

 

Miért érdemes a homeopátiát választani?

Manapság egyre több, tudatos életmódot folytató szülő keres hatásos megoldásokat gyermekei számára. A homeopátia lehetővé teszi, hogy biztonságos, alternatív gyógyszerekben is gondolkozzunk, amelyek önmagukban vagy kiegészítésképpen is alkalmazhatók.

A gyermekeknél alkalmazható kezelések köre egyre szűkebb, ez tehát érdekes terápiás lehetőséget jelent az orvosok, gyermekorvosok és gyógyszerészek számára.